«Я – частинка своєї  країни – Україною зветься вона»

До 25-річчя  Конституції  України  в Лубенській  бібліотеці  для  дітей  ім. О.Донченка  для старшокласників   був   проведений  правовий   орієнтир «Я – частинка своєї  країни – Україною зветься вона».

 День Конституції – це свято національного єднання й загальної  відповідальності   за сьогодення й майбутнє нашої Батьківщини. Конституція України – то життєвий  дороговказ для всіх громадян і для самої держави теж.

Юні відвідувачі бібліотеки ознайомилися з правами та обов’язками громадян України. Адже  розділ про права людини – один із найважливіших у Конституції нашої держави, яка утвердила реальність української національної державності, визнала людину найвищою соціальною цінністю. У Конституції України записано, що «діти   рівні   у своїх правах,   незалежно від походження», що «будь-яке насильство над дитиною переслідується законом». Отже, права дітей оберігаються державою. Діти також  отримали цікаву і корисну інформацію про державні символи, які осяюють наше життя, зміцнюють сили  українців.

Кожен, хто  хоче, щоб  у  спільному домі – державі всі жили   щасливо, повинен   добре   знати   Конституцію, розуміти  її,  виконувати  і боронити.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови