Щодо участі в проєкті впровадження енергоменеджменту у Лубенській ТГ

Протягом 5 та 6 липня, згідно з підписаним меморандумом про співпрацю, відбувся візит підтримки представників Проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що впроваджується в Україні компанією GIZза дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії, партнером якого є Лубенська територіальна громада.

 

У рамках заходу відбулася зустріч представника Проєкту Андрія Панащука та консультанта Проєкту Олега Масленнікова з першим заступником Лубенського міського голови Олегом Соболєвим. Під час розмови Андрій Панащук зазначив, що візит здійснено для надання індивідуальної консультативної підтримки відповідальним за енергоефективність та муніципальний енергоменеджмент у громаді, також відзначив досягнення громади з впровадження муніципального енергоменеджменту, активну участь у Проєкті енергоменеджера громади Валентини Сімутенкової.

У відповідь Олег Соболєв зазначив, що партнерство у Проєкті допомогає ефективному впровадженню енергоменеджменту у Лубенській територіальній громаді, метою якого є зменшення споживання енергоресурсів та підвищення енергоефективності, як у муніципальних, так і комунальних та житлових будівлях.

За період візиту підтримки відділом економічного розвитку і торгівлі спільно з консультантом Проєкту Олегом Масленніком організовано та проведено технічний тренінг для завгоспів закладів освіти, де встановлено індивідуальні теплові пункти, практичний тренінг з роботи ІТП за участю головного інженера ОКВПТГ «Лубнитеплоенерго» Миколи Горбача на базі дошкільного закладу № 10 «Сонечко», навчання для енергоменеджера з проведення енергоаудиту на прикладі будівлі навчального дошкільного закладу № 12 «Червона шапочка».

Родзинкою місії підтримки для представників Проєкту Андрія Панащука та Олега Масленнікова став візит до ОСББ «Мальва», де проводиться комплексна термомодернізація будівлі та встановлено ІТП. Завдяки ініціативі заступника голови ОСББ Сергія Пруднікова, професійно зроблених розрахунків та підготовлених документів, наполегливості та розуміння шляхів заощадження коштів для споживачів та покращення умов для проживання, мешканці будинку по вул. Л. Толстого, 83 взяли участь у Програмі «Енергодім», за якою Держенергоефективності відшкодовує ОСББ 70 % вартості витрат.

Здійснення комплексної термомодернізації будівлі ОСББ «Мальва» є реальним прикладом залучення державних інвестицій, допомоги з місцевого бюджету для підвищення енергоефективності житлових будівель міста.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови