3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю. Вони потребують нашої уваги і турботи.
 Але ще більше її потребують діти з інвалідністю. Це найбільш незахищена частина суспільства, а коли така дитина є іще й сиротою…
 Питання захисту дітей з обмеженими фізичними можливостями не втрачає своєї актуальності, незважаючи на те, що цьому питанню постійно приділяється велика увага на законодавчому рівні і на рівні місцевих  громадах.

 На обліку служби у справах дітей перебуває 7 дітей-сиріт, які мають інвалідність. Цього дня їх відвідали начальник та провідний спеціаліст служби  Тетяна Башлій та Інна Парнюк спільно із фахівцем з соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Інною Піддубною. Спеціалісти відповідали на запитання, які турбували опікунів, говорили про проблеми, що виникають в родинах та обговорювали шляхи їх вирішення. Малюки отримали в подарунок незвичайні 3D книги  з доповненою реальністю. Це дивовижна надсучасна технологія, завдяки якій, улюблені казкові герої оживають за допомогою смартфона або планшета. Очі дітлахів сяяли від здивування, цікавості і радості.

Діти з інвалідністю – це Ангели, які спустилися з небес, з метою показати нам цінність життя, з тієї сторони, яка для нас була закрита.

Життя людини є унікальне і неповторне.   Кожен  має право брати  від нього тільки найкраще! 

Начальник служби у справах дітей

Тетяна Башлій

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови