До 103-річчя заснування Лубенського краєзнавчого музею ім. Г.Стеллецького

1 серпня з нагоди 103-ї річниці з дня народження Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького, у галереї образотворчого мистецтва відбувся  майстер-клас для дітей з лубенською художницею Мариною Сацурою.

 На заході займалися розписуванням опішнянської кераміки. У перервах між розписом наша креативна землячка Світлана Пазич познайомила дітей з етнічними музичними інструментами різних національностей. 

Було невимушено й легко. Навіть по-домашньому затишно. Вдячні батькам, що відгукнулися на запрошення і привели своїх дітей. Кожна дитина на згадку про нинішній день отримала маленький сувенірний подарунок та власноруч розписаний виріб з Опішні.

Крім того, протягом тижня лубенці мали змогу відповісти на запитання онлайн вікторини на сторінці музею у Фейсбуці, а у неділю музейники запросили дітей та дорослих на інтерактивні заходи.  Краєзнавчий музей уперше запросив шанувальників історії на популярний у світі захід "Ніч у музеї". Науковий співробітник Тетяна Сафронова запропонувала відвідувачам незвичайний формат знайомства з експонатами та історією міста.  Волонтери Світлана Пазич, Тетяна Гурт, Анжела Симоненко, Сергій Кравецький створили  неповторну атмосферу заходу, а музичний супровід дійства у виконанні студента Київської консерваторії Тимофія Ілюхіна подарував присутнім чудовий настрій.

Нагадаємо, що у галереї триває виставка рушників Полтавщини ХІХ поч. ХХ ст. з приватних колекцій Едуарда Крута, Романа Володіна та Олександра Федоренка.

 Фото Марини Сацури

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови