Запрошуємо відвідати виставку

11 серпня 2021 року о 11:00 в приміщенні Центру культури та дозвілля ( м. Лубни, вул.Мистецька, 15) відбудеться відкриття мандрівної виставки «На зламі» про порушення прав цивільного населення під час війни на Сході України.

Виставка поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку збройного конфлікту на Сході України.

 

«Ми їхали і бачили, як Вася скручує пальто і пакує чоботи. Ну і вони кажуть: «Ти що, ненормальний, навіщо тобі чоботи? Ми через три дні повернемося ». Я додав: «Візьміть подушки, ковдри, раптом в поході будемо», - зі спогадів свідків.

«На Зламі» демонструє особисті переживання постраждалих про страх перед війною, злам звичного життя та незаконні ув'язнення на непідконтрольній території України. Виставка звертає увагу глядачів на проблеми адаптації ВПО, демографічні зміни в Донецькій та Луганській областях, відсутність спільного бачення щодо шляхів реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виставка вже побувала у 20 містах України. Зокрема, демонструвалася в Києві в музеї «Золоті Ворота», Музеї АТО в Дніпрі, у холі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в Сєвєродонецьку, міській раді Житомира, музеях та бібліотеках в Хмельницькому, Вінниці, Черкасах, Краматорську.

https://jfp.org.ua/coalition/novyny-koalicii/articles/mandrivnu-vystavku-na-zlami-prezentuiut-u-lubnakh?locale=uk

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови