«Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять»

В нашій історії  є дати, про  які, скільки б не минуло часу, ми зобов'язані пам'ятати – заради себе, заради майбутнього, заради тих, хто заступив нас перед бідою. Минають роки  й  десятиліття, а страшний день Чорнобильської трагедії все одно хвилює людей – і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі. Масштаби тієї катастрофи могли б бути значно більшими, якби не самовідданість та мужність ліквідаторів наслідків аварії, серед яких і тисячі наших земляків-лубенців, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття.

 

14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

До цієї дати в міській бібліотеці для дорослих ім. В. Леонтовича розгорнуто інформаційну виставку «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять». На ній представлено матеріали про події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання.

Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

Завідувачка бібліотеки для дорослих Світлана Голуб

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови