«З Україною в серці»

12 серпня міська бібліотека для дорослих ім.В.Леонтовича запросила своїх користувачів на круглий стіл «З Україною в серці», присвячений 155-річчю з дня народження Володимира Леонтовича – громадсько-політичного діяча, промисловця, хлібороба, мецената, письменника, земляка, ім’я якого носить наша бібліотека.

 

Володимир Леонтович зробив значний вклад і в історію української літератури кінця XIX – початку XXст. У його зібранні творів в 4-х томах, виданих в 2004 році видавництвом «Сфера» - творчий доробок письменника, який складається з кількох десятків оповідань, нарисів, повістей, новел, казок, історико-літературних статей.

Про цікаві факти з життя Володимира Леонтовича та його родини присутні мали змогу почути від наукового співробітника Лубенського краєзнавчого музею ім. Гната Стелецького Тамари Дяченко та краєзнавця Сергія Швецова.

Цього дня не обійшлося і без подарунка – головний редактор і засновник газети «Хлібороб» Олег Гаврильченко презентував бібліотеці новий випуск газети «Хлібороб», що символічно, адже Володимир Леонтович теж був видавцем і хліборобом.

Уривки з творів Леонтовича про лубенський край читала учениця школи №2 Анжела Симоненко.

Присутні мали змогу ознайомитись з літературою, присвяченою родині Леонтовичів, яка представлена на книжковій виставці «Син Полтавського краю».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови