Соціальні служби не залишають поза увагою сім'ї, що опинилися у складних життєвих обставинах

Протягом тижня фахівцями Лубенського міського центру соціальних служб спільно із спеціалістами служби у справах дітей та старостами сіл Лубенської територіальної громади відвідано сім’ї за місцем їх проживання, які опинилися у складних життєвих обставинах. У ході обстеження було здійснено оцінку потреб цих родин та зроблено висновки щодо задоволення батьками першочергових потреб їх дітей, а саме: наявність запасу харчових продуктів, забезпечення сезонним одягом, взуттям, засобами гігієни, дотримання санітарно-гігієнічних норм у помешканні тощо.

 Таким чином, охоплено 9 сімей, у яких виховуються 16 дітей. З батьками/ особами, що їх замінюють, проведено роз’яснювальні бесіди щодо недопущення жорстокого поводження з дітьми, проявів домашнього насильства та насильства за ознакою статі, наголошено про відповідальність за неналежне виконання ними батьківських обов’язків та надано консультації з підвищення їх виховного потенціалу. Деякі сім’ї отримали гуманітарну допомогу у вигляді дитячого одягу, іграшок. Також 1 особа з обмеженими фізичними можливостями забезпечена засобами для полегшення пересування.

Під час рейду фахівцями здійснено заходи, спрямовані на подолання негативних явищ в дитячому середовищі, профілактику девіантної поведінки підлітків, активізацію та формування навичок здорового способу життя серед молоді.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови