"Прапор свій здіймаємо гордо!"

23 серпня біля приміщення Лубенської міської ради відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України "Прапор свій здіймаємо гордо!", присутніми на якій було керівництво громади, працівники апарату самоврядування, депутати міської ради, учасники АТО/ООС, військовослужбовці, громадськість, учнівська молодь.

 

День Державного Прапора – особливе свято для кожного свідомого українця. Загальновідомо, що синьо-жовті кольори на Прапорі мають тисячолітню історію і сягають часів Київської Русі та Галицько-Волинського князівства. Нині український національний синьо-жовтий Прапор є Державним Прапором України. Впродовж історичних звершень він ставав символом боротьби за національні й соціальні права українського народу. Про це багато говорилося на урочистій церемонії біля приміщення Лубенської міської ради, яку відкрив виступ Олександра Грицаєнка.

Говорячи про значення Державного Прапора, Олександр Петрович зауважив, що сьогодні наше жовто-блакитне знамено майорить не лише на державних установах, але й, на жаль, на могилах захисників східних кордонів країни, які загинули, захищаючи незалежність та суверенітет України.

Почесне право підняти Державний Прапор України було надане лейтенанту Збройних Сил України Олександру Клюшнику, учениці опорного закладу Вовчицького ліцею Ользі Костюк та учню спеціалізованої школи №6 Тимуру Харченку.

Поіменно було згадано тих мешканців громади - героїв, хто віддав життя за рідну землю: Владислав Бєлорус, Анатолій Безрода, Роман Крутько, Владислав Кучеренко, Роман Омельченко, Віктор Дмитренко, Олександр Вознюк, Олександр Тюмєнцев, Андрій Бойко, Олександр Авраменко, Руслан Марченко, Роман Павленко, Артем Розуменко, Роман Максимов).

Право покласти квіти до пам’ятного знака воїнам-лубенцям, які загинули під час бойових дій в зоні АТО надали підполковнику Збройних Сил України, раднику міського голови Сергію Сухині та учениці ЗОШ №1 Анні Тригуб.

Завершилася урочиста церемонія виступом Назара Петрусенка, який виконав патріотичну пісню «Україна», а також хореографічних колективів ХК «Самоцвіти» та ЗАФТ «Перлина».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови