День пам'яті захисників України відзначили на Лубенщині

29 серпня біля пам' ятного знака воїнам - лубенцям, які загинули під час бойових дій в зоні АТО, відбувся мітинг-реквієм, панахида за загиблими та молебень за мир в Україні та український народ.

Вшанували захисників України керівники громади, працівники Лубенської міської ради на чолі з Олександром Грицаєнко, депутати, сільські старости, учасники АТО/ООС, військовослужбовці, мешканці громади.

 

"Сьогодні Україна в жалобі і нині, біля цього пам’ятного знака, зведеного за кошти громади, ми переконані: Україна була, є і буде незалежна. Наш святий обов’язок – завжди пам’ятати героїв, які захищають цю незалежність!" - сказав Лубенський міський голова. На завершення промови Олександр Петрович вручив подяку Полтавської обласної ради своєму раднику, підполковнику Сергію Сухині з нагоди ювілейного Дня народження та відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність.

Перед присутніми виступив голова РДА Сергій Сіряченко, Сергій Сухина, який зауважив: "Лише на території нашої громади поховано 33 героів- захисників, 3 – знайшли свій вічний прихисток за межами Лубенщини, із них 12 полягло безпосередньо у боях на сході держави". Емоційними були також промови очільників громадських організацій ветеранів АТО Лубенщини Віктора Сивухи та Леоніда Шаблі, які нагадали про великі втрати наших бійців у зоні АТО/ООС та про важливість належного вшанування усіх, хто має статус захисника України.

Хвилиною мовчання громада вшанувала героїв- захисників України, які загинули за незалежність нашої держави. До пам'ятного знака покладено живі квіти.

Також цього дня відбулося покладання квітів до могил загиблих захисників України на міському цвинтарі по вул. Гайдая, вул. Київській та на цвинтарі у населених пунктах Лубенської територіальної громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови