План заходів пов'язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської трагедії на контролі

2 вересня у приміщенні виконкому під головуванням Олександра Грицаєнка відбулася нарада з питань виконання плану заходів, пов'язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської трагедії у Лубенській територіальній громаді.

Члени організаційного комітету разом з очільниками та членами чорнобильських організацій, що здійснюють свою діяльність на території громади зібралися, щоб обговорити ще не вирішені питання, пов’язані з відзначенням 35-х роковин аварії на ЧАЕС.  

 Насамперед Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко  проаналізував План тематичних заходів та обговорив з присутніми хід його виконання. Зазначено, що станом на сьогодні виконано близько 95 відсотків запланованого. Інформацію про виплати особам, постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, які проводяться з місцевого та державного бюджетів, надав начальник УСЗ Віктор Щербак.

Найбільш актуального звучання на нараді набуло питання виготовлення та встановлення пам’ятника учасникам наслідків аварії на ЧАЕС – ветеранам 25-ї мотострілецької дивізії у Сквері третього тисячоліття. З приводу цього доповідав начальник відділу містобудування та архітектури, головний архітектор міста Андрій Шмонденко, який надав фахові пояснення стосовно доцільності встановлення пам’ятного знака на визначеному місці у районі військового містечка. На нараді було заслухано багато думок та пропозицій від присутніх ліквідаторів та вкотре обговорено ескізний проєкт пам’ятного знака, наданого чорнобильськими організаціями.

Наразі питання доопрацьовується, оскільки члени громадських чорнобильських організацій будуть розглядати варіанти  місця можливого розташування пам’ятного знака та його ескізів, розроблених відділом містобудування та архітектури та, власне, самими ліквідаторами. Результат розгляду цього питання стане відомий на наступних засіданнях.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови