І працюємо, і святкуємо...

Змістовним та насиченим на святкові події видався  останній місяць літа для жителів сільських населених пунктів, що входять до складу Лубенської територіальної громади. Поряд із відзначенням державних свят суспільної злагоди, миру, національного єднання – Днів державного прапора та 30-ї річниці відновлення  незалежності України трударі відзначали Дні народження сіл.

 

День села – особливе свято, яке об’єднує всіх тих, хто любить його, хто тут народився й виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди.

Лубенщина повсякчас славилася працьовитими, талановитими, творчими людьми то ж зі сцен та концертних майданчиків у виконанні аматорських колективів художньої самодіяльності сільських будинків культури, гостей з Чорнух, Градизька звучала неперевершена мелодика українських народних пісень, зачаровували глядачів хореографічні композиції, звеселяв український гумор.

На свято до жителів та гостей сільських населених пунктів завітали очільники та керівники Лубенської територіальної громади, які зверталися до людей зі словами глибокої вдячності та пошани, адже усі  здобутки громади були б неможливими без відданої праці щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують його славу, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням. Згадували й вшановували пам’ять односельців і усіх тих, хто загинув захищаючи незалежність і суверенітет України,  як у давніші часи, так і у сучасній боротьбі з російськими агресорами. Не залишаються невідвіданими їх  могили, пам’ятні знаки. Не забуті сім’ї та рідні тих, хто віддав своє життя за наш спокій і мирне небо над головою.

Свято Днів сіл збирало людей різного віку, від малого до великого, щоб не лише взяти участь в урочистостях, подивитися концерт, але й поспілкуватися один з одним,  адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих питань, які потребують уваги та вирішення. Проте традиційний куліш у Литвяках, який же смачний шашлик у Вовчику, запашний олександрівський коровай, медові вина у Чуднівцях та багато інших цікавинок додавали святу атмосфери радості та задоволення. Не залишились поза увагою мешканці, які найбільше потребують підтримки й поваги – люди найповажнішого віку. Так у селі Вільшанка привітали з Днем села та вручили подарунок 96-и річній Марії Онисимівні Остапенко, у Вовчику вітали 98-и річну Шостак Марію Іванівну, а у Литвяках вшанували Передерій Марію Яківну, якій виповнилося 97 років. Отримували подарунки та щирі привітання й інші старійшини, а також новонароджені жителі, багатодітні родини, сім’ї, які прожили у шлюбі найбільше років.

Насичену святкову програму Днів сіл забезпечували  та організовували  команди активних, небайдужих  жителів сільських громад,  працівників освітніх, клубних та інших  закладів на чолі зі старостами. Велика вдячність за допомогу та підтримку спонсорам, підприємцям, агровиробникам, громадянам.

Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини. День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади.

Начальник відділу з питань

забезпечення представництва інтересів

жителів сільських територій                                       Юліана ЗЕЛЕНСЬКА

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови