Увага! Податок на нерухомість

До уваги платників податків!

Нагадуємо про своєчасну сплату податкових зобов’язань з податку на майно з фізичних осіб.

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до ст.265 Податкового кодексу України №2755-VI від 02 грудня 2010 року (далі – ПКУ) податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю.

 

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, необхідно заплатити власникам об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

Транспортний податок сплачують фізичні особи, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

Податкові повідомлення-рішення по податку на майно направляються платникам податків до 01 липня 2021 року. У сформованих платіжках зазначаються відповідні платіжні реквізити для сплати нарахованих податків.

Відповідно до норм  ст.266.10 та ст.267.8 ПКУ податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та транспортний податок  сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

Наголошуємо, що нормами статті 126 ПКУ передбачено фінансову відповідальність у вигляді штрафів у разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання  протягом строків, встановлених Податковим Кодексом.

Шановні платники, звертаємо Вашу увагу на необхідність своєчасної сплати податків! 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови