"Похмура безодня": до 80-х роковин вшанування жертв Бабиного Яру

16 жовтня на території Засульського старостату відбувся мітинг-реквієм "Похмура безодня", присвячений 80-им роковинам розстрілу нацистами лубенців єврейської національності у роки Другої світової війни.

 Відомий історик Руккас сказав колись, що "у кожному великому селі є свій маленький Бабин Яр". Засулля не таке вже велике за своєю територією, та є у ньому скорботний пам' ятник, що нагадує про голокост. Тож саме біля братської могили - Менори, що знаходиться у районі пенькозаводу, громада вшановувала безневинних жертв, розстріляних тут 1941 р.
" Ми маємо на території громади цей скорботний пам'ятник, цю історію про трагедію єврейського народу, яку не забудемо, бо не маємо права забути" - сказав на мітингу Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко.
Член єврейської громади Геннадій Хенкін згадав у виступі 4 тисячі невинного розстріляного єврейського населення саме тут, у Засульському яру. Про важливість збереження історичної пам' яті голокосту говорив директор ОЗ "Засульський ліцей" Анатолій Савенков.
Біля скорботної Менори засвітили лампадки гіркої пам'яті.
У період з 1941 до 1945 року на українських землях загинуло близько 6 000 000 цивільних осіб (українців та представників інших етносів), з яких близько 900.000 євреїв, які проживали в Україні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови