"Героям нашим - слава і хвала"

Людно сьогодні, у день святкування Дня захисника і захисниці України, було у Дитячому парку імені Донченка, біля пам’ятного знаку воїнам-землякам, що загинули, захищаючи наше мирне небо у сучасній війні на сході України.

Серед присутніх на мітингу ветерани АТО/ООС, рідні тих, хто вже не повернеться з війни, воїни-афганці, чорнобильці, ті, хто й зараз у строю несуть військову службу, всі справжні патріоти Лубенщини.

 

В Україні завжди шанували тих, хто мужньо й героїчно боронив рідну землю від злостивих посягань: і в часи козаччини, і під час фашистської навали. Особливо гостро відчуваємо ми вдячність до воїнів-захисників  зараз – під час російської агресії. У важкий для країни час українці вкотре довели, що в їхніх жилах тече кров вільних і мужніх козаків. Тисячі людей живим щитом стали між ворожою силою на Сході та мирною Україною. Багато хто з них, на жаль, віддав за нашу свободу своє життя.

Саме на їх адресу звучали найщиріші слова вітань і вдячності від Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка, всіх мешканців громади. Вітав своїх побратимів, тих, хто пройшов горнило війни. голова громадського об’єднання «Лубенська районна спілка ветеранів АТО» Леонід Шабля.

Молитву за загиблими захисниками України провели благочинний Лубенського району ПЦУ отець Володимир та настоятель храму Всіх Святих Землі Української ПЦУ отець Георгій.

Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх, хто віддав своє життя, захищаючи незалежність і суверенітет України. Поіменно згадали земляків, які полягли на цій війні. Військовий салют пролунав на їх честь.

А сонце, яке визирнуло на похмурому зранку небі й підсвітило квіти на пам’ятнику, ніби привітало всіх зі святом і запевнило, що все в Україні буде добре, бо ми того варті!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови