Відкритий лист медиків Лубенщини

Лубенському міському голові

Олександру ГРИЦАЄНКУ

Мешканцям

Лубенської територіальної громади

 ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановні мешканці Лубенської територіальної громади!

Значне погіршення епідемічної ситуації на території нашої громади, як і в цілому по Україні, викликає серйозну тривогу.

Лише за останній тиждень з 14 жовтня до сьогодні захворіло на COVID-19 понад 250 осіб.

 

Станом на 21 жовтня хворіють 348 мешканців громади. Є випадки захворювання серед людей різних вікових категорій. У тому числі – немовлят. Вже зараз заповнюваність ліжок хворими на COVID-19 у Лубенській лікарні інтенсивного лікування 65%. Лише за останній тиждень 4 мешканці нашої громади з тяжким перебігом хвороби померли. Понад 900 осіб зараз знаходяться на самоізоляції. Тобто, близько 1500 мешканців громади не живуть своїм нормальним, звичним життям.

Хворіють діти, на виконання вимог Уряду, класи закриваються на карантин, а, отже, знову втрачається можливість отримувати якісну освіту, навчатися у живому спілкуванні з вчителями й однолітками.

Сьогодні у Лубенській лікарні знаходяться 119 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 (разом з хворими з інших громад). Практично всі вони потребують кисневої підтримки. Лише 1% цих хворих – люди, які мають щеплення від COVID-19. Хворі на COVID-19 лікуються не лише в інфекційному відділенні, яке повністю заповнене, а й в терапевтичному та педіатричному. Вже зараз для лікування хворих на COVID-19 перепрофільоване офтальмологічне відділення. Якщо кількість хворих зростатиме, будуть залучені онкологічне та гінекологічне. Впродовж останньої неділі реанімаційне відділення, у якому є 11 ліжок, переповнене. На жаль, щодня трапляється 1-2 летальних випадки. Помирають досить молоді люди 45 - 50 років.

Проте, не дивлячись на те, що ситуація вкрай серйозна і загроза життю й здоров’ю мешканців цілком реальна, станом на 21.10 вакциновані у нашій громаді лише близько 25% від загальної кількості населення.

Медичні працівники, які вже зараз працюють практично на межі своїх можливостей, закликають.

Шановні лубенці!

Хоча третя хвиля пандемії вже досягла нашої громади, ще не пізно убезпечити себе та своїх рідних від тяжкого перебігу хвороби. Вакцинація проти COVID-19 критично важлива для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються. Вона дозволить захистити себе і свої родини, щоб повернутися до звичного життя.

На жаль, масові заходи, що проводилися в громаді останнім часом, лише погіршили ситуацію. Ми, лікарі, звертаємося з проханням до влади обмежити всі масові заходи та закликаємо громадян уникати скупчень людей, дотримуватися маскового режиму та безпечної дистанції.

Закликаємо всіх: бережіть власне здоров’я та здоров’я своїх рідних.

Інформація про пункти вакцинації та графік їх роботи щодня оновлюється на офіційному сайті Лубенської міської ради.

Вакцинуйтеся, дотримуйтеся основних правил гігієни та будьте здорові!

Начальник управління охорони здоров’я                                    Віктор КІВА

Головний лікар КП «ЛЛІЛ»                                                       Сергій НАТАЛЕНКО

Директор Лубенського міського Центру ПМСД                    Олена ПУЧКА

Директор Лубенського районного Центру ПМСД                 Володимир БОГАТИРЕНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови