Робота щодо зниження планового тарифу на пасажирські перевезення

У зв’язку зі стрімким зростанням у жовтні поточного року вартості газу метану, який використовують пасажирські транспортні засоби (з 18,0 грн до 36,0 грн), фізичними особами – підприємцями, що надають послуги пасажирських перевезень у м. Лубни, до виконавчого комітету Лубенської міської ради були подані розрахунки планового тарифу на послуги з перевезення пасажирів у розмірі 12,0 грн за поїздку.

 

Оскільки згідно із Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проєкт рішення про встановлення тарифів на пасажирські перевезення має ознаки регуляторного акту, вказаний проєкт рішення разом з аналізом регуляторного впливу був оприлюднений на сайті Лубенської міської ради для отримання пропозицій і зауважень від фізичних та юридичних осіб.

Разом з тим, стрімке зростання тарифів на транспортні послуги викликало хвилю невдоволення серед мешканців громади.

З метою недопущення припинення пасажирських перевезень у місті та надання можливості лубенцям користуватися якісними та доступними послугами пасажирських перевезень, наразі опрацьовуються всі можливі шляхи вирішення проблемної ситуації.

На адресу Народного депутата України А.Ляшенко та Антимонопольного комітету України направлені листи проханням недопущення значного зростання цін на пальне (газ метан тощо) та пошуку шляхів врегулювання проблемної ситуації та зниження вартості пального.

Подібне звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України прийняте депутатами на сесії Лубенської міської ради 7 жовтня 2021 року.

Крім того, на адресу перевізників виконавчим комітетом направлено листа з пропозицією у найкоротші терміни винайти можливість переобладнання транспортних засобів на інші види палива, ціни на які більш стабільні й не зазнають значних змін, що надасть можливість зниження вартості пасажирських перевезень (копія листа додається).

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови