Виконавчий комітет Лубенської міської ради засуджує акт вандалізму

26 жовтня 2021 року вночі вчинений ганебний акт вандалізму над пам’ятним знаком на честь 25-ої Гвардійської Червонопрапорної Синельниково-Будапештської орденів Суворова і Богдана Хмельницького мотострілецької дивізії ім. В.І. Чапаєва.

25 Гвардійська Червонопрапорна Синельниково-Будапештська орденів Суворова і Богдана Хмельницького мотострілецька дивізія ім. В.І. Чапаєва була сформована у листопаді 1941 році й героїчно визволяла Україну в роки Другої світової війни від нацистської окупації. За відвагу та героїзм 86 бійців особового складу дивізії були удостоєні звання Героя Радянського Союзу, із них 79 - за звільнення України та ще 48 за форсування Дніпра.

У 1986 році особовий склад цієї дивізії був залучений до робіт з ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС і зараз місто Лубни налічує найбільшу в Україні кількість учасників ліквідації аварії на ЧАЕС (у співвідношенні до кількості мешканців).

У мікрорайоні, де знаходиться вказаний пам’ятний знак, проживає багато ветеранів з-поміж числа колишніх воїнів дивізії.

Керівники ряду громадських організацій, а саме молодіжної громадської організації «Євроклуб Лубни», Лубенської міськрайонної громадської організації «Чорнобильці Лубенщини», відокремленого підрозділу Організації ветеранів України у Лубенській територіальній громаді, Лубенської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану, громадської організації «Ветеранів 25-ї мотострілецької дивізії» звернулись до Лубенського міського голови про засудження свавілля та вандальних дій над пам’ятним знаком, з вимогою про звернення у поліцію про покарання винних.

До правоохоронних органів направлено лист про встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у руйнуванні пам’ятника.

Виконавчий комітет Лубенської міської ради засуджує акт вандалізму, вважає не допустимим скоєння подібних дій у майбутньому.

 

Фото із соціальних мереж

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови