Робоча зустріч з експертами проєкту «Діємо для здоров’я»

За результатами складного конкурсного відбору з поміж більше, ніж 180 учасників, Лубенська територіальна громада, пройшовши два етапи відбору, отримала перемогу в проєкті «Діємо для здоров’я», який впроваджено Консалтинговою групою GFA у співпраці з Університетськими клініками Женеви, Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ), Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та агенцією Be-it Health & Social Impact за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).

 

Проєкт «Діємо для здоров’я» має на меті зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя чоловіків та жінок шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань.

В рамках цього проєкту 09.11.2021 року відбулася офлайн зустріч з експертами проєкту та представниками громади. Від проєкту «Діємо для здоров’я» у зустрічі взяли участь партнер проєкту Левко Довгань та директор Полтавського обласного центру громадського здоров’я Ніна Дурдикулиєва. Лубенську територіальну громаду представляли Ірина Харченко -  заступник Лубенського міського голови, Олена Пучка – директор КП «Комунальне некомерційне підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та представники опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області», закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 4, Лубенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6, а також працівники виконавчого комітету Лубенської міської ради.

На зустрічі було обговорено найбільші фактори ризику виникнення неінфекційних захворювань, які було визначено в результаті анкетування жителів Лубенської територіальної громади, а саме: нераціональне харчування, недостатня рухова  активність, вживання тютюну та алкогольних напоїв.

Представниками Лубенської територіальної громади було ознайомлено експертів з пріоритетами для покращенні якості надання послуг у сфері громадського здоров’я та контролю неінфекційних захворювань, висвітлено необхідність створення більш здорового освітнього середовища.

Співпрацю Лубенської територіальної громади з експертами проєкту «Діємо для здоров’я» буде продовжено й надалі. За результатами реалізації проєкту ми матимемо можливість зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя чоловіків та жінок шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань.

изображение viber 2021 11 10 13 34 23 776изображение viber 2021 11 10 13 34 24 667изображение viber 2021 11 10 13 34 25 675изображение viber 2021 11 10 13 34 30 485

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови