Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розпочав роботу у Полтавській області

9 листопада 2021 року у Полтаві відбулося відкриття Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») у Полтавській області. Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам та голови п’яти громад-партнерів Проєкту в області підписали Угоди про наміри. Миргородська, Оржицька, Диканська, Лубенська та Сенчанська громади стали партнерами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Полтавській області.

 

В ході зустрічі Олег Синєгубов наголосив на надзвичайній важливості відкритості органів місцевого самоврядування до людей, надання якісних публічних послуг та залучення громадян до ухвалення рішень. Саме «ГОВЕРЛА» дасть змогу громадам ще більше удосконалити ці процеси.

У рамках впровадження Проєкту кожна громада-партнер отримає підтримку для зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізації залучення громадськості на всіх рівнях. Підтримка надаватиметься на основі індивідуального плану, який буде розроблено для кожної громади за результатами аналізу спроможності та ІТ-аудиту.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» надаватиме громадам консультативну та методологічну допомогу, в тому числі шляхом проведення навчань, організації заходів для обміну досвідом та поширення кращих практик, впровадження е-рішень. Також органи місцевого самоврядування матимуть можливість отримати фінансову підтримку для реалізації найбільш актуальних проєктів, а організації громадянського суспільства зможуть взяти участь у конкурсах грантів, кожен з яких також буде спрямовано на розвиток громад регіону. 

За словами Габріеля Абрагама Проєкт «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»),  фінансований Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), має на меті продовжувати підтримувати уряд України у втіленні реформ децентралізації через реалізацію трьох цілей: проведення законодавчих реформ, сприяння більш самодостатньому регіональному управлінню, та створення механізмів, що допоможуть громадянам відігравати дедалі більшу роль у місцевому самоврядуванні.

Першим кроком співпраці між громадами області та Проєктом стане підтримка ініціатив громад у покращенні якості місцевих публічних послуг. Кожна громада-партнер візьме участь у конкурсі проєктів та отримає фінансову підтримку у реалізації найбільш спроможної ініціативи.

1 min6 2 mincontent 4 min241993774 5220068414724213 2798818491522156367 n (1)

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови