Соцслужби  не припиняють роботу із сім’ями, що опинились у складних життєвих обставинах

З метою недопущення обставин, що негативно впливають на життя, здоров’я та розвиток дітей, спеціалістами служби у справах дітей виконавчого комітету Лубенської міської ради спільно із фахівцями Лубенського міського центру соціальних служб та інспекторами сектору ювенальної превенції Лубенського РВП, регулярно проводяться профілактичні рейди сім’ями, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Протягом листопада, на території міста Лубни, Мгарського, Михнівського, Засульського та Вищебулатецького старостинських округів комісією було відвідано 24 сім’ї, у яких батьки ухиляються від виконання, передбачених законодавством обов’язків, стосовно своїх дітей. 

Під час інспектування комісією перевірено умови проживання родин, наявність харчових продуктів, шкільного приладдя, засобів особистої гігієни, сезонного одягу та взуття, про що були складені відповідні акти. Фахівці центру соціальних служб визначили потреби сімей для подальшого соціального супроводу та надання соціальних послуг родинам із дітьми.

В одній із родин мати свідомо наразила свого новонародженого сина на небезпеку, не надавши йому своєчасну медичну допомогу. У зв’язку з критичною ситуацією, загрозою життю та здоров’ю немовляти, комісією було прийняте рішення про негайну госпіталізацію дитини до педіатричного відділення Лубенської КЛЦМЛ, наразі хлопчику нічого не загрожує.

У результаті проведених заходів, з батьками проводилася профілактично-роз’яснювальна робота щодо відповідального ставлення до виховання, утримання та навчання дітей, надано рекомендації у розв'язанні  сімейних проблем. За не належне виконання батьківських обов’язків, недбале ставлення до виховання та утримання дітей, інспекторами сектору ювенальної превенції Лубенського районного відділу поліції складено 4 адміністративні протоколи за ст. 184 КУпАП.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови