Зберегти довкілля рідного краю

30 листопада відбулася робоча зустріч Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка з керівником штабу громадських інспекторів з охорони довкілля при Державній екологічній інспекції Центрального округу Олегом Перепелицею. Зустріч відбулася за участі заступника міського голови Світлани Бредун, начальника відділу з питань забезпечення представництва інтересів жителів сільських територій Юліанни Зеленської та начальників  відділів Державної екологічної інспекції Центрального округу Олександра Крицького та Сергія Калініченка.

 

Наразі в Полтавській області працює обласний штаб громадських інспекторів з охорони довкілля при ДЕІ. Його робота націлена на розв'язання екологічних проблем регіону, зокрема виявлення фактів незаконної вирубки дерев та компенсацію завданих матеріальних збитків громадам. На жаль, такі прикрі випадки трапляються досить часто і мають непоправні наслідки для екології. Громадські інспектори в межах своїх повноважень виявляють факти незаконної вирубки дерев і на підставі складених ними протоколів правоохоронні органи проводять розшукові дії, встановлюють винних у злочині проти довкілля та відкривають кримінальні провадження.

У ході  діалогу обговорили актуальні питання у сфері збереження та охорони довкілля на території Лубенської територіальної громади та подальші перспективи співпраці з обласним штабом ГІОД. Адже цілком очевидно, що питання збереження довкілля надзвичайно важливе для створення сприятливих умов існування в екосистемі нинішнього і наступних поколінь.

Міський голова схвально сприйняв пропозицію створення місцевої групи громадських інспекторів з охорони довкілля, які працюватимуть в адміністративних межах громади та націлений на підписання Меморандуму про співпрацю зі штабом ГІОД при Державній екологічній інспекції Центрального округу.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови