Разом проти насильства у сім'ї !

2 грудня за повідомленням суб’єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та представників громадськості мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, Лубенського міського центру соціальних служб за участі спеціаліста служби у справах дітей та начальника сектору ювенальної превенції Лубенського РВП було здійснено виїзд в сім’ї, члени яких постраждали від домашнього насильства.

 

Особлива увага зверталася на безпеку дітей, які виховуються в цих родинах, адже неналежне виконання батьківських обов’язків, зловживання алкогольними напоями, сварки і прояви домашнього насильства призводять до психологічних травм дітей, їх бездоглядності та соціального сирітства.

Завдяки ефективній взаємодії учасників виїзду мобільної бригади дітям надане безпечне місце перебування, а постраждалим від насильницьких дій комплекс послуг з кризового та екстреного втручання, інформування, соціальної профілактики. Також цим особам було роз`яснено їх права і можливості отримання медичних, правових та соціальних послуг, визначені шляхи подальшого вирішення кризової ситуації в родинах і психологічної допомоги відповідно до потреб.

Хочемо наголосити, що ефективна профілактика та дієва протидія домашньому насильству можлива лише за тісної співпраці відповідних служб і структурних підрозділів з небайдужими мешканцями нашої громади.

 

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови