Представники влади громади відвідали підприємства, де працюють особи з інвалідністю

3 грудня до Міжнародного дня людей з інвалідністю представники влади громади побували на підприємствах УВП УТОС та УВП УТОГ, де відбулося спілкування з представниками трудових колективів (із врахуванням карантинних обмежень).

 Відзначення щороку 3 грудня Міжнародного дня людей з інвалідністю має на меті привернути увагу суспільства до проблем громадян з особливими потребами, до захисту їхніх прав, гідності та добробуту. У сучасних умовах соціально-економічного та політичного розвитку особливо гостро стоїть питання регулювання та захисту праці осіб з інвалідністю.

У світі налічується понад мільярд людей з інвалідністю. Проте, ми завжди маємо пам’ятати, що особи з інвалідністю  є повноправними членами суспільства, які потребують належної уваги та піклування, створення відповідних умов та турботи з боку держави.

Тож саме цього дня перший заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв відвідав працівників УВП УТОГ, де обговорив з керівництвом підприємства потреби трудового колективу, поцікавився виробництвом та вручив невеликий подарунок до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко побували на УВП УТОС. У розмові з в.о. директора установи Світланою Масальською та присутніми на зустрічі Ірина Василівна говорила головним чином про питання соціального захисту осіб з інвалідністю. Цікавилися тутешні працівники питаннями оформлення субсидій та можливістю надання фінансової підтримки підприємству та іншими наболілими темами.

Відповівши на усі запитання, Ірина Харченко вручила дирекції УВП УТОС набір харчових продуктів до святкового столу та для теплої зустрічі у колі трудового колективу.

Крім того, цього ж дня вручалися продуктові набори особам з інвалідністю, які перебувають на обліку у відділенні соціальної допомоги вдома (Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови