Відбулась зустріч у форматі взаємодопомоги до Міжнародного дня захисту прав людини

Наприкінці минулого тижня у Лубнах відбувся спільний захід громадської організації «Спілка жінок за майбутнє дітей України» та громадської організації «Твій Світ». Зустріч приурочили Міжнародному дню захисту прав людини, а провели її у форматі гуртка взаємодопомоги, під час якого учасники мають змогу обмінюватися важливою інформацією, надавати один одному емоційну підтримку, навчатися та спілкуватися.

Потреба у подібних заходах викликана почуттям ізольованості та самотності, що виникають у наслідок пандемії COVID – 19 та на які скаржаться, зокрема люди старшого віку.

На початку зустрічі учасниці вчилися разом долати психологічні проблеми, що виникають при тривалій ізоляції, обмінялися інформацією, поспілкувалися. Виявилась і чудова можливість опанувати оригінальну техніку своїми руками створити новорічні прикраси – святкових ангелів.  Подібні арт - терапевтичні практики ефективно допомагають поліпшувати психічне здоров'я та прості й доступні у застосуванні, особливо людьми старшого віку. Майстер – клас провела залучена фахівчиня Юлія Пода.

Привітала присутніх спільчанок голова організації Раїса Кошель та вручила пам’ятні подарунки та рекламну продукцію. Звучали слова подяки міському голові Олександру Грицаєнку. Він особисто завітав на збори, щоб підтримати соціальну діяльність небайдужих громадян. Разом учасниці підбили підсумки попередньої діяльності, розв’язали організаційні питання, обрали керівництво та намітили плани на наступний рік. А Олександр Грицаєнко, вітаючи присутніх на заході, зауважив, що тільки завдяки спільній роботі влади та інститутів громадянського суспільства можливо якісно впливати на життя людей і подякував за активну громадянську позицію присутнім членам громадських організацій.

Гуртки відбуваються у рамках проєкту «Підтримка, порозуміння, людяність: мультиплікація успішного досвіду розвитку гуртків самодопомоги для людей похилого віку у відповідь на наслідки пандемії COVID -19», який здійснюється завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні. Одним з компонентів проєкту є організація гуртків само/взаємодопомоги.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови