14 грудня – День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Шановні учасники ліквідації аварії на ЧАЕС нашої громади! Вдови, родини загиблих ліквідаторів, переселенці!

Щороку, 14 грудня, у дату завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, ми вшановуємо героїв-ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи у світі – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. На жаль, Лубенщина має найбільшу в Україні кількість учасників ліквідації аварії на ЧАЕС (у співвідношенні до кількості мешканців).

Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків з Лубенщини: пожежників, військовослужбовців, будівельників, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

У 1986 році ліквідатори аварії на Чорнобильській АС здійснили неоціненний подвиг, вони самовіддано, жертовно і без примусу ступили в ядерний вогонь та приборкали його, назавжди вкарбувавши свої імена в історію. Багато ліквідаторів Лубенщини вже відійшли у засвіти, але пам’ять про їхній героїзм, мужність та жертовність житиме серед прийдешніх поколінь.

Відлуння біди стихне ще не скоро, проте, ми з оптимізмом дивимося у майбутнє, вчимося на помилках і маємо робити все можливе аби подібне ніколи не повторилося.

Низько схиляємо голову перед усіма земляками, мешканцями нашої громади, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняюся тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов`язок перед рідною землею й народом – зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших держав

Шановні ліквідатори! Ви є справжнім прикладом патріотизму та мужності. Щиро бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, життєвої енергії, щастя, миру, добра й злагоди. Нехай завжди поруч з вами буде людська повага за ваші добрі справи.

 Зичимо вам і вашим рідним міцного здоров'я, життєвої енергії, щастя, добра та злагоди, спокою та довгих років життя!

З повагою

Лубенський міський голова                   Олександр Грицаєнко

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови