Інформація про відкриті слухання в НКРЕКП

13 грудня 2021 року, як і було заплановано, у приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), у м. Києві відбулося відкрите обговорення проєкту постанови НКРЕКП щодо встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу АТ «Лубнигаз».

У відкритому обговоренні від Лубенської громади взяла участь делегація на чолі з Лубенським міським головою Олександром Грицаєнком. Також у складі делегації на відкритому обговоренні були присутні представники Громадської організації «Лубенський шлях» Микола Ащаулов і Антон Мосійчук та головний спеціаліст відділу технічних засобів та програмного забезпечення виконавчого комітету Руслан Чернокульський. На відкритих слуханнях була присутня директор Департаменту із врегулювання відносин у нафтогазовій сфері НКРЕКП Тетяна Рябуха та інші представники НКРЕКП, а також представники АТ «Лубнигаз».

Слід зазначити, що згідно з розрахунками АТ «Лубнигаз» тариф на послуги розподілу природного газу планувався підприємством у розмірі 3,49 грн. за 1 м3 (без ПДВ). На відкритому обговоренні проєкту, що відбулося 28.10.2021 року виконавчим комітетом Лубенської міської ради було подано пропозиції щодо скорочення тарифу, які також були направлені на адресу НКРЕКП. В результаті проведеної роботи, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг плановий тариф на послуги розподілу природного газу АТ «Лубнигаз» був зменшений до 1,99 грн. за 1 м3 (без ПДВ).

Згідно з Порядком проведення відкритого обговорення проєктів рішень НКРЕКП проєкт рішення щодо встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу АТ «Лубнигаз» у розмірі 1,99 грн. за 1 м3 (без ПДВ) був оприлюднений на офіційному сайті НКРЕКП та визначено терміни подання зауважень та пропозицій від фізичних та юридичних осіб та їх об’єднань. Виконавчим комітетом Лубенської міської ради була продовжена робота щодо пошуку шляхів скорочення витрат та зниження планового тарифу, тому у визначені терміни на адресу регулятора було направлено листа з пропозиціями щодо зменшення тарифу шляхом скорочення деяких його складових.

Крім Лубенського міського голови, на відкритих обговореннях мали можливість виступити й представники ГО «Лубенський шлях», якими були озвучені питання щодо роботи АТ «Лубнигаз», неналежного обслуговування населення оператором газорозподільних систем, а також щодо складових тарифу, обсягу витрат, обсягів постачання природного газу тощо.

Зважаючи на необхідність детального розгляду й аналізу планових тарифів, обговорення тривало понад годину, що свідчить про надзвичайну важливість цього питання як для органів місцевого самоврядування і громадськості, так і для регулятора.

За результатами відкритого обговорення регулятором було дане протокольне доручення АТ «Лубнигаз» провести додаткові зустрічі з громадськістю з метою обговорення питань газопостачання та розподілу природного газу, що є актуальними та піднімаються громадськістю.

Інформація про прийняті рішення за результатами відкритого обговорення буде оприлюднена на офіційному сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Сподіваємося на продовження співпраці з НКРЕКП та на те, що пропозиції та зауваження Лубенської територіальної громади будуть враховані у повному обсязі.

Про всі вжиті заходи та прийняті НКРЕКП рішення виконавчий комітет буде інформувати мешканців громади на офіційному сайті Лубенської міської ради.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови