Творчі колективи громади - гордість культури Лубенщини

37 творчих колективів, яким присвоєно звання «народний» (зразковий) гідно представляють самодіяльне мистецтво Посульського краю на обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах. Їх виступи стають окрасою будь-якого мистецького заходу на Лубенщині, саме вони є гордістю Центру культури і дозвілля та його 44 сільських філій, – всієї громади.

Серед них зразковий аматорський колектив східного танцю «Аміра», який цими днями відзначив 10-річчя з дня створення. Засновником і незмінним керівником творчого формування є залюблена у свою справу Тетяна Дацій. Під її умілим керівництвом мистецтвом східного танцю опанували понад 120 дівчат. Неодноразово колектив виборював першість на конкурсах різного рівня, зокрема, у Чернівцях, Болгарії, Греції та інших.

Святкове ювілейне дійство відбулося у Центрі культури і дозвілля. Калейдоскоп хореографічних композицій, різнобарв’я сценічних костюмів, особливе натхнення і завзяття, з яким працювали на сцені східні красуні, вражало і захоплювало глядачів, серед яких і начальник Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Юрій Литовченко. Він привітав колектив «Аміра» з 10 – річчям творчої діяльності та побажав і надалі радувати земляків своїми виступами й блискучими перемогами. Юрій Миколайович повідомив про те, що до когорти колективів зі званням долучився і ансамбль ложкарів Засульського будинку культури (філії Центру культури і дозвілля) та вручив його керівникові Юрію Тесленку посвідчення спеціального зразка. Святковий виступ ложкарів справив неабияке враження на глядачів і порадував оригінальністю та майстерністю виконання. У концертній програмі взяли участь зразкові колективи: «Стиль», «Водограй», «Маска», вокальний ансамбль «Роксолана», солісти Анастасія Бондаренко, Аня Хоменко, Марія Провора, Назар Петрусенко, Софія Данієлян. Цікаво провела захід Аня Кондратенко.

Фінальним акордом ювілейного дійства стало вітання Св. Миколая і його чудові побажання.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови