Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» продовжує роботу у Полтавській області

17 грудня  у виконавчому комітеті Лубенської міської ради відбулася робоча зустріч Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка, першого заступника Лубенського міського голови Олега Соболєва та начальника відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради  Олени Цох-Карунської з керівницею регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Полтавської області Ганною Бабковою та експерткою зі стратегічного планування Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Мариною Бриль. На зустрічі було обговорено пріоритетні напрями підвищення спроможності Лубенської територіальної громади, покращення якості надання послуг в громаді, можливості різнопланової співпраці та підтримки у рамках Проєкту «Говерла».

Одним з найголовніших завдань для Лубенської територіальної громади в умовах реформи адміністративно-територіального устрою є необхідність підготовки Стратегії розвитку громади на середньостроковий період, яка має бути реалістичним дієвим документом, що визначить основні напрямки розвитку нашої громади на найближчу перспективу. Маючи професійно підготовлену Стратегію розвитку громади, громада зможе залучати кошти на проєкти, які спрямовані на економічне зростання регіону, покращення його інвестиційної привабливості, збільшення кількості робочих місць тощо. Саме співпраця Лубенської міської ради з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» надасть громаді виключну можливість отримати фахову допомогу у розробці Стратегії розвитку громади, адже підтримка громад у створенні стратегій розвитку є одним з пріоритетних напрямів роботи Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Досягнувши згоди щодо співпраці у розробці стратегії розвитку Лубенської територіальної громади, учасники зустрічі обговорили етапи створення Стратегії розвитку територіальної громади, яка окреслить пріоритети для її подальшого зростання, розкриє нові можливості та досі недосліджений потенціал громади та визначить шляхи використання наявних можливостей для залучення ресурсів на свою територію, що сприятиме економічному зростанню. Під час зустрічі було обговорено напрацювання громади у розробці стратегій, обговорено основні проблемні питання та визначено першочерговий алгоритм дій.

Впевнені, що у співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» буде напрацьовано якісний стратегічний документ для створення спроможної та сильної Лубенської територіальної громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови