Святкова казка для особливих дітей

Свято зустрічі Нового року, мабуть, одне з найчарівніших подій у всьому році. 365 днів і дорослі, і малеча чекають казкової пори. Пори, коли є надія, що усі бажання, які загадали в ніч з 31 грудня на 1 січня, обов'язково здійсняться. Пори, коли в кожного дорослого, хоча б на якусь мить, прокидається своя внутрішня дитина. Пори, коли наша малеча нетерпляче чекає Діда Мороза і з тремтінням заглядає під ялинку в надії побачити такий жаданий подарунок.

Для кожного з нас Новий рік особливий по своєму. Для когось це тремтливі спогади з дитинства, де панує спокій та затишок, де тато з ялинкою, а мама зі смаколиками. А для когось – це зовсім нові непередбачувані емоції несподіваних подорожей, знайомств з цікавими людьми, пізнанні себе.

Долучитися до такої казкової атмосфери, бути причетними до чогось дивовижного хочеться не тільки дорослим, але й малечі. Тому традиційно напередодні Нового року ми намагаємось дарувати діткам казку, огорнути їх неймовірною атмосферою дива. В кожному куточку планети маленькі мрійники чекають на своє свято.

Вихованці Лубенського МЦКРДІ кожного року з надією в серці чекають передсвяткових новорічних днів. Адже спеціалісти нашого закладу докладають чимало зусиль, щоб потішити діток. З того самого моменту, коли на нашому віконечку з'являється перша сніжинка (яка згодом перевтілюється в зимові візерунки), малята починають чекати дива. Адже точно знають, що до них прийде новорічна казка.

Цього року до діток завітав несподіваний гість, хранитель Нового року, чарівний Ельф. Цей казковий персонаж намагався створити для малят неймовірну феєрію свята, подарувати позитивні емоції, залучити до цікавих ігор та веселих танців. Дітки були захоплені емоційністю та креативністю Ельфа-чарівника. Вони із задоволенням намагалися виконувати усі його забаганки. І найменші, і найстарші наші вихованці брали участь в естафетах, відгадували загадки, ловили мильні бульбашки. А також разом з Ельфом закликали Дідуся Мороза та Снігуроньку, бо вже дуже хотілося подаруночків.

Звичайно за свою активність, слухняність та вправність малята отримали таку бажану зустріч. До них на свято завітали Дід Мороз зі своєю внучкою Снігуронькою.

Наші вихованці дуже раділи появі казкових героїв, адже вони так на них чекали. Дітки старшого віку заздалегідь підготувалися до зустрічі з Дідусем Морозом. Вони усі без винятку вивчили віршики або привітання з прийдешніми святами. А малятка з великою зацікавленістю розглядали бороду дідуся, сидячи у нього на колінах та отримуючи подарунки.

Все це казкове дійство завершилося веселим хороводом Діда Мороза, Снігуроньки, Ельфа та діток. Задоволені вихованці з радістю ділилися радісними емоціями зі своїми батьками. А ті, своєю чергою, мали змогу зробити яскраві фото з героями біля ялинки та новорічної фотозони.

Працівники Лубенського МЦКРДІ щиро вдячні усім діткам та їх батькам за підготовку до свята – вивченні віршиків та пошитті новорічних костюмів.

Окремі слова вдячності хочеться висловити небайдужим людям, які з року в рік долучаються до привітань наших вихованців. Цього року до Святого Миколая дітки отримали смачні подаруночки від підприємців – волонтерів, а також від сім’ї Василя та Надії Улішаків. Щиро дякуємо за небайдужість.

Колектив Лубенського МЦКРДІ на чолі з директором Оксаною Погребняк вітають усіх з прийдешнім Новим Роком та Різдвом Христовим! Бажаємо, щоб здійснилися найзаповітніші мрії, щоб здоров'я тільки міцніло, а достаток лише збільшувався, щоб щирі посмішки сяяли на обличчях усіх наших діток та їх батьків. Наснаги та везіння у новому році!

Статтю підготувала практичний психолог Юлія Матяш

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови