Відбувся конкурс на перевезення на приміських маршрутах

У зв’язку зі змінами у законодавстві в кінці 2021 року виконавчі комітети, що представляють інтереси відповідних територіальних громад, отримали повноваження по забезпеченню організації перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території однієї територіальної громади (раніше ці повноваження покладалися на райдержадміністрації).

З метою забезпечення послугами пасажирських перевезень мешканців Лубенської територіальної громади та у зв’язку із закінченням термінів дії договорів про організацію перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування виникла необхідність у проведенні конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування у межах території Лубенської територіальної громади.

Проведенню цього конкурсу передувало затвердження складу конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування в межах території Лубенської територіальної громади та визначення на конкурсних засадах робочого органу з організації забезпечення роботи цього конкурсного комітету - ТОВ «Полтаватранс» терміном на три роки.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Лубенської міської ради від 24 листопада 2021 року № 302 організатором перевезень – виконавчим комітетом Лубенської міської ради було оголошено конкурс з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування у межах території Лубенської територіальної громади. Оголошення про проведення конкурсу було опубліковане в газеті «Вісник» та розміщене на сайті Лубенської міської ради. З метою залучення максимального кола потенційних учасників до участі у конкурсі інформація про його проведення також була направлена до обласних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад.

На конкурс винесено 20 об’єктів конкурсу - приміських автобусних маршрутів загального користування, за якими закінчилися чи закінчуються відповідні договори.

05 січня 2022 року о 10.00 год. в залі засідань виконавчого комітету Лубенської міської ради відбулося засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування в межах території Лубенської територіальної громади, на якому були присутні 15 з 18 членів конкурсного комітету (працівники виконавчого комітету Лубенської міської ради, депутат Лубенської міської ради, представники Національної поліції України, Регіонального сервісного центру МВС України та інші).

На конкурс подали документи 8 перевізників, які виявили бажання обслуговувати 16 приміських автобусних маршрутів у межах Лубенської територіальної громади.

Згідно з вимогами чинного законодавства на засіданні було оголошено та обговорено конкурсні пропозиції перевізників-претендентів та прийнято рішення про допущення перевізників-претендентів до участі у конкурсі. Також було розглянуто заяви перевізників-претендентів на участь у конкурсі та за результатами обговорення і аналізу поданих документів шляхом голосування прийняте рішення про визначення переможців конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування у межах території Лубенської територіальної громади. Конкурсним комітетом рекомендовано виконавчому комітету Лубенської міської ради укласти договори з перевізниками-переможцями терміном на 3 роки.

За тими маршрутами, на які перевізниками не було подано пропозицій, рекомендовано оголосити конкурс повторно.

Відтак, після підписання протоколу засідання конкурсного комітету рішення про визначення переможців конкурсу та надання права на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування у межах території Лубенської територіальної громади буде винесено на чергове засідання виконавчого комітету Лубенської міської ради. Після прийняття цього рішення будуть підписані відповідні договори з перевізниками-переможцями.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови