Вітаємо з Днем Соборності України!

Шановна громадо, молодь, земляки, захисники Соборності України!

День Соборності України -  одна з особливих дат в історичному календарі українського державотворення. Цей день є символом об’єднання України. 103 роки тому – 22 січня 1919-го – Українська Народна Республіка (УНР) та Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР) підписали Акт злуки.

Тому цю дату ми вважаємо символом об’єднання України, що стверджує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність. Адже саме в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – сильної й високорозвиненої, духовно багатої, вільної й демократичної, європейської України.

До цієї події українська нація йшла не одне століття. Покоління українських патріотів боролись за ідею створення Незалежної України. Багато хто з них поклав власне життя заради майбутньої державності, чимало наших земляків, вірних синів та доньок нашої держави продовжують це робити і нині на сході країни.

Тож це свято нагадує нам, і, особливо молодому поколінню, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ! Пам’ятаймо про це та будьмо єдиними в помислах, у прагненнях та в спільній меті!

 

З повагою,

Лубенський міський голова             Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови