Урочистий мітинг з нагоди відзначення Дня Соборності України

21 січні у центрі Лубен відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення Дня Соборності України під назвою "Моя Соборна Україна". Участь у патріотичному заході взяв перший заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв, заступники з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, Світлана Бредун, секретар міської ради Маргарита Комарова, керуючий справами виконкому Юлія Білокінь, радник міського голови Сергій Сухина, керівники структурних підрозділів апарату самоврядування, депутати, учасники АТО/ООС, учнівська молодь, вихованці дошкільних закладів громади.

З нагоди величного державного свята урочисті мітинги відбулися в усіх куточках України, долучилася і наша Лубенська громада.

Свято встановлювалось, «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…». У цей день прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась 22 січня 1918 року - прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Тож про значення цієї історичної дати для кожного свідомого громадянина держави говорив у своєму зверненні перший заступник міського голови Олег Соболєв, який привітав присутніх із черговою річницею Соборності України. До привітань приєднався заступник голови ГО «Лубенського міжрайонного об’єднання ветеранів АТО» Віктор Сивуха.

В українській мові «соборність» означає всеєдність, цілісність, неподільність, саме цю ідею втілювали учні ЗШ №1,№2,№3 які разом з найменшими мешканцями громади приєдналися до учасників ЗКСТ «Аміра» й створили танцювальну композицію «Прапор єдності». Жовто-блакитне полотно в руках юного покоління, повітряні кульки та національні державні прапори створювали цілісну, видовищну картину, що уособлювала єдність духу, думок та прагнень до збереження й зміцнення соборності нашої держави. Завершального акценту урочистому мітингу додали також Дмитро Ешба (ЗШ №8), він декламував вірш «Любіть Україну» та співак Анатолій Куценко, який виконав пісню «Новий день України».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови