У бібліотеці ім. В. Малика діє гурток самодопомоги для людей старшого віку

20 січня у Лубенській публічній бібліотеці ім. Володимира Малика відбувся гурток само/ взаємодопомоги. Захід організовано для учасників і учасниць літнього віку.
Ініціювали зустріч - книгозбірня спільно з Полтавською обласною молодіжною громадською організацією "Твій Світ.

Керівник проєкту Олександр Чепур ознайомив присутніх із змістом проєктної діяльності, продемонструвавши відеоролик. Із задоволенням учасниці обговорили тему збереження здоров'я у зимовий період та корисні поради, як зберігати тепло у помешканні та облаштувати безпечне середовище свого житла.

Презентували для присутніх і новий інформаційний буклет. Його вже активно поширюють, адже він містить важливу для людей поважного віку інформацію, яка стає життєво необхідною під час спалаху COVID-19. Буклети містять інформацію про те, що переживають особи старшого віку в ізоляції. Чому особи старшого віку особливо уразливі до COVID -19. Де і як літнім людям отримувати правдиву інформацію про коронавірус і вакцинацію.Що таке само/взаємодопомога для осіб поважного віку та як створити такий гурток. Його уклали експерти і представники партнерських організацій.

Завершили захід майстер - класом з малювання кавою. Це допомогло поліпшити емоційний стан учасників, а сама техніка проста і доступна у застосуванні особами похилого віку. Гуртки відбуваються у шести громадах Лубенського району. Напередодні подібна зустріч відбулася в Оржицькій публічній бібліотеці. Учасниці заходу, окрім теми гуртка, ознайомились із традиціями Свята Водохреща, про яке бібліотечні працівники та активні членкині клубу підготували тематичний блок.
Гуртки  відбуваються у рамках проєкту «Підтримка, порозуміння, людяність: мультиплікація успішного досвіду розвитку гуртків самодопомоги для людей похилого віку у відповідь на наслідки пандемії COVID -19», який здійснюється завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови