"Сонцепоклонник": творча зустріч з Б. Кононенком

26 січня у міській бібліотеці ім. Леонтовича відбулася творча зустріч з поетом Борисом Кононенком під промовистою назвою "Сонцепоклонник" (до 65-річчя від дня народження автора).

Наш земляк Борис Кононенко, який зустрів 65-річний ювілей, лауреат "Поетичних весен Лубенщини" та літературно-мистецької премії ім. В. Симоненка, добре знаний на Лубенщині та поза її межами. Також він член літоб'єднання ім. О. Донченка, Полтавської спілки літераторів та керівник місцевого об'єднання рідновірів України "Родослав". Неодноразовий призер щорічних конкурсів "Поетична весна" (м. Лубни).

У своїй поетичній спадщині має збірки "Під клекіт лелек", "Голос Удаю-ріки" (2002), "Зерня на золі" (2006) та ще двох нових збірок – «Сонцепоклонні вірші» та «Любов лелеча».

Друкувався в газетах "Лубенщина", "Ліра", журналі "Прозріння" (Австралія). Нині мешкає в селі Духове.

Привітала ювіляра заступник Лубенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, яка розпочала з читання поезії Бориса……, відзначила особливий стиль автора та вручила грамоту за творчу працю з нагоди світлої події, квіти та подарунки.

До теплого спілкування, де панувала невимушена атмосфера в тісному колі, долучилися колеги творчого цеху: головний редактор газети «Лубенщина», член НСПУ Олександр Міщенко, давній друг і творчий побратим Олександр Печора, виконавець Анатолій Куценко, краєзнавець Микола Лисенко, директор міської бібліотеки для дорослих Світлана Голуб.

Кожен вірш, що звучав у виконанні автора, добре сприймався аудиторією, налаштовував на філософсько-ліричний лад, на роздуми про одвічні питання та цінності. Живе, тісне спілкування з Борисом Кононенком залишило по собі емоції душевної гармонії і умиротворення та естетичної насолоди від духовно наповненого слова.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови