Відбулися звітні збори ЛМГОІ «Ветерани Чорнобиля»

Участь у звітних зборах Лубенської міської громадської організації інвалідів "Ветерани Чорнобиля" взяли: Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, керуючий справами виконкому Юлія Білокінь, представники чорнобильських організацій Лубенщини, інші запрошені.

На початку звіту голова правління ЛМГОІ "Ветерани Чорнобиля" Віктор Собко запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про ліквідаторів, які відійшли у вічність.

Аналізуючи роботу організації протягом року, Віктор Іванович також нагадав, що вона є колективним членом "Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля" і на даний час налічує 62 членів, 16 із яких - вдови ліквідаторів: " Звітний 2021-й рік для нашої організації був вже традиційно напруженим, багатим на кропітку роботу, події, поїздки та заходи" - зауважив він.

Також протягом року проводилися інші статутні заходи, а саме: цілий ряд робочих зустрічей з очільниками громади, участь у Zoom–конференції, з комітетом Верховної Ради України з соціальних питань та захисту прав ветеранів, у тематичних заходах з відзначення 35-х роковин аварії на ЧАЕС, у підбитті підсумків конкурсу "Чорні крила біди" (у рамках ІІІ-го Відкритого дитячо-юнацького фестивалю чорнобильської пісні "Пам’ять Чорнобиля") та в розв'язанні інших питань  організації.

Зі звітом правління ЛМГОІ "Ветерани Чорнобиля" виступила очільниця організації Лариса Погребняк. Як зауважила Лариса Миколаївна, попри запровадження карантинних заходів, робота проводилася щоденно, за звітний період відбулося 12 засідань. Минулий рік для ліквідаторів був напруженим, та досить активним у плані відстоювання прав військових учасників аварії на ЧАЕС та інших соціальних ініціатив членів організації. Проте,  ЛМГОІ "Ветерани Чорнобиля" не зупиняється, продовжує співпрацювати у даному напрямку з гілками влади різних рівнів, звертається до народних, депутатів міської ради, Міністерства соцполітики щодо розв'язання усіх найважливіших питань для ліквідаторів стосовно відстоювання їхніх законних прав.

Крім того, ЛМГОІ "Ветерани Чорнобиля" продовжує співпрацю з іншими чорнобильськими організаціями, підтримує ініціативу громадської спілки "Полтавське обласне об’єднання інвалідів-ветеранів Чорнобиля" щодо встановлення пам’ятного знака "Ветеранам 25-ої мотострілецької дивізії - учасникам ліквідації Чорнобильської катастрофи", бере активну участь у розробці проєкту макету майбутнього пам’ятника, працює над розв’язанням багатьох інших питань.

Заслухавши детальні звіти правління, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко відзначив активність та відповідальність очільників чорнобильських організацій Віктора Собка та Лариси Погребняк, лідерські якості яких сприяють злагодженій роботі як всередині осередку, так і в співпраці з владою: "Я схиляю голову перед організацією, адже ви робите надзвичайно багато, враховуючи, що це все тримається на ентузіазмі, на добровільних засадах" - сказав він. Тож своєю чергою, Олександр Петрович висловив готовність завжди підтримувати ліквідаторів, дослухатися їхньої думки, конструктивних пропозицій та  позитивно розв’язувати проблеми у межах компетенції  місцевої влади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови