Про проблеми лубенців говорили на найвищому рівні

12 січня Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко спільно з народним депутатом України, головою депутатської групи «Довіра» Олегом Кулінічем, головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким,  Миргородським міським головою Сергієм Соломахою та головою Гадяцької громади Володимиром Нестеренком зустрілися з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та  головою незалежного регулятора НКРЕКП Валерієм Тарасюком.

 

Головна тема зустрічей - ситуація з тарифами на розподіл природного газу, нарахуваннями та постачанням газу.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що людям буде запропонований значно нижчий середньорічний тариф на газ, а, по-друге, у недобросовісних власників облгазів, які виставили невиправдані тарифи на розподіл та транспортування газу, просто забиратимуть ліцензію. Розпочати цей процес він обіцяв якраз з Полтавщини, реагуючи на масові протести людей в нашій області. Прем’єр заявив, що публічно підніме під час засідання уряду саме питання Полтавської області, і перегляд тарифів на розподіл і транспортування, виставлених газопостачальними організаціями, розпочнеться саме з неї. Відразу після  зустрічі з представниками громад Полтавщини Прем’єр-міністр мав розпочати нараду з керівництвом НКРЕКП та Міненерго стосовно врегулювання ситуації й остаточного плану дій. З його слів, буде пропрацьовуватися методика, як обмежити рівень маржі на транспортування і розподіл газу для приватних компаній.

Голова національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк пообіцяв вийти з конкретними пропозиціями щодо зниження тарифів на розподіл і транспортування газу, і додав, що ситуація конкретно по Полтавщині перебуває в зоні їхньої першочергової уваги. Він додав, що наразі, через низку факторів, єдиний тариф на розподіл і транспортування газу НКРЕКП встановити не в змозі, але вони обов’язково будуть перевіряти обґрунтованість розроблених газопостачальними організаціями тарифів у межах їх відання. Вже у середу відбудеться нарада НКРЕКП з АТ «Лубнигаз», де буде розглядатися конкретно цей випадок і будуть озвучені шляхи виходу з цієї кризової ситуації. За участі регулятора буде розглянута ситуація і з усіма іншими компаніями.

В цілому зустрічі були продуктивними, діловими та, сподіваємося, матимуть конкретні позитивні для населення наслідки.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови