Працівники КП «Лубни-водоканал» ліквідували аварію на каналізаційному колекторі

      8 січня сталася аварія на каналізаційному колекторі, що на перехресті вулиць Садова та Мистецька. Наслідком цього стало пошкодження каналізаційного оглядового колодязя, у якому з’єднуються 2 мережі водовідведення діаметром 400 мм. У ході проведення ремонту, виявлено декілька поривів на трубах. Ремонтні роботи тривали декілька днів, адже ліквідація наслідків даної аварії потребувала не лише певного часу та зусль, а й фінансових витрат.

        Наразі ремонт завершений у повному обсязі: порив ліквідований, проведено заміну бетонних кілець та встановлено чавунний люк на колодязі. Місце аварії залишається під наглядом працівників КП «Лубни-водоканал», найближчим часом планується проведення благоустрою даної території.

        Як повідомляють працівники водоканалу, першопричиною аварії став затор у каналізаційній трубі через накопичення побутового сміття: нечистоти, що безперервно транспортуються каналізацією міста, стали причиною розриву труби. Хочемо звернути увагу споживачів, що наслідком більшості аварій на мережах водовідведення – є засмічення мешканцями житлових будинків власних унітазів побутовими відходами. Такі аварії позбавляють лубенців можливості користуватися не тільки каналізацією, не рідко для ліквідації аварій необхідне відключення від водопостачання не лише багатьох вулиць, а інколи й цілих районів.

       Слід зазначити, що лише завдяки професійним діям працівників КП «Лубни-водоканал» останній ремонт проходив без відключень води по місту, а це декілька днів. Не можна назвати легким і процес очищення каналізації, адже ліквідувати затор та промити мережу не завжди вдається одразу. А вилучати із каналізації сміття руками, (оскільки за допомогою металевих тросів не вдається пробити «кляп» із суміші ганчір’я та фекалій) - справа малоприємна.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови