Щодо участі у Програмі "Велика термомодернізація"

У 2022 році в стартує програма Президента України «Велика термомодернізація» В її межах, впродовж року  планується модернізувати 5000 будинків по всій країні, що становить 10% від усієї кількості багатоповерхівок, які потребують цього у першу чергу.

Програма «Велика термомодернізація» передбачає покращення енергоефективності багатоквартирного житлового фонду. У результаті зменшиться споживання та імпорт газу, знизиться витрата на оплату житлово-комунальних послуг, створяться нові робочі місця. Кошти органам місцевого самоврядування надаватимуться у вигляді довгострокового кредиту під 3% на 20 років.

 Перед початком робіт з термомодернізації потрібно буде отримати на це згоду всіх мешканців будинку. Це обов’язкова умова. Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області запропоновано для участі у проєкті три дев’ятиповерхових будинки, що знаходяться у межах одного теплового району, за адресами: вул. Вишневецьких, 7, вул. Вишневецьких, 9 та вул. Гвардійська, 4. Проте, оскільки проєкт закону №6485 «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель» ще не прийнятий, питання про одержання кредиту на розгляд Лубенської міської ради не виносилось.

Постановою Кабінету Міністрів України відповідальним за реалізацію проєкту визначено приватне акціонерне товариство «Українська фінансова житлова компанія», яка має взяти на себе весь комплекс робіт з термомодернізації.

Коментарі  
Добрий день!
Хочу задати запитання : Чи можуть мешканці інших будинків звернутись для включення їхнього будинку до даної програми по термомодернізації ? Хто приймає рішення по конкретних будинках і куди необхідно звертатись.
Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови