Із церемонії нагородження переможців премії ім.В.Малика

21 лютого у Лубенській мистецькій школі відбулася церемонії нагородження лауреатів та дипломантів літературно-мистецької премії ім. В. Малика.

Урочистості відбулися за участю Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірини Харченко, секретаря міської ради Маргарити Комарової, начальника управління освіти Мирослава Костенка та ще дуже багатьох знаних та почесних гостей, творчої еліти, поціновувачів художнього слова та мистецтва.

На жаль, не усі автори, нагороджені цьогорічною премією імені нашого славетного земляка, всесвітньо відомого письменника Володимира Малика, змогли особисто прибути на урочистості. Проте, винагороди усім їм буде обов'язково передано.

А ось тих конкурсантів, яких під оплески присутніх вітали на сцені, були пошановані належним чином.

Насамперед нагадуємо ще раз імена усіх переможців.

Номінація «Література та публіцистика»

Василь Крас (Донецька обл. м. Лиман) за дилогію «Руїна», «Татарський бранець».

Номінація «Краєзнавство та народна творчість»

Лубенський краєзнавчий музей імені Гната Стеллецького (директор Віктор Верещака) за видавничу діяльність в галузі краєзнавства та образотворчого мистецтва.

Номінація «Мистецтво та монументальна скульптура»

«Творча майстерня Юр’євич» (Віктор Юр’євич, Євген Юр’євич, Дмитро Юр’євич - м.Лубни) за художнє оформлення Історико-краєзнавчого музейного комплексу «Історія Посульського краю» у Засульському ліцеї.

Дипломантами визнано:

Номінація «Література та публіцистика»

Микола Кочерга (м. Лубни) за книгу новел «Кит у хмарах».

Номінація «Краєзнавство та народна творчість»

Олександр Сидоренко (м. Харків) за автобіографічну книгу «Олександр»;

Володимир Бірук, Людмила Бірук (с. Красногорівка, Полтавська область)

за книгу «Моє село – живе і буде жити» (Історія села Красногорівка, Полтавської області в документах, фактах, спогадах).

Номінація «Мистецтво та монументальна скульптура»

Марина Сацура (м. Лубни) за творчий доробок у галузі декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.

Сергій Олешко (м. Полтава) як автор проєкту меморіалу-пам’ятника«Депортованим українцям Закерзоння 1944-1951 рр.» (м.Львів).

Тож переможцям у номінації «Література та публіцистика» премії вручав Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. При цьому Олександр Петрович зазначив: «Як мешканець тисячолітніх Лубен, я дуже пишаюся тим, що у нашому місті колись жив, працював та писав такі прекрасні книги Володимир Кирилович, що наша Лубенщина надихала його на творчість». Також він зауважив, що цього разу участь у конкурсі взяло чи не найбільше авторів, у порівнянні з іншими роками, та подякував усім, хто долучився.

Нагороди у номінації «Література та публіцистика» відзначені письменники отримали з рук голови благодійного фонду «Слово» ім. В.Малика, сина письменника, Олександра Сиченка, а кращим у номінації «Мистецтво та монументальна скульптура» - начальник Управління культури і мистецтв Юрій Литовченко, який також привітав зі сцени переможців.

Також цього дня звучав уривок з роману В.Малика «Черлені щити», який майстерно продекламувала Наталія Медведовська, патріотичні українські пісні виконала юна співачка Марійка Міценко та Антоніна Лоік.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови