Відбулися збори ВП ГО "Фонд інвалідів Чорнобиля"

22 лютого керуючий справами виконавчого комітету Лубенської міської ради Юлія Білокінь взяла участь у проведенні звітних зборів ВП ГО "Фонд інвалідів Чорнобиля" Полтавської області м.Лубен. Присутніми при обговоренні важливих питань для ліквідаторів були також члени інших громадських організацій.

Перед початком роботи Олег Коровіцин, голова ВП ГО "Фонд інвалідів Чорнобиля", де сьогодні налічується 67 членів, із яких 47 - ліквідатори та 20 вдови, запропонував присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про тих чорнобильців-побратимів, які відійшли у вічність. Як і завжди, актуальним для цієї категорії населення залишаються проблеми соціального захисту ліквідаторів різних груп та вдів чорнобильців, серед яких багато не мають статусу вдови учасника ліквідації аварії на ЧАЕС, також проблеми медичного обслуговування, фінансової підтримки організації та багато інших.

Керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь коротко розповіла про співпрацю влади громади з чорнобильськими організаціями, зазначивши, що тогорічні тематичні заходи до відзначення пам’ятних дат з нагоди чергових роковин трагедії на ЧАЕС виконано на 99 %, висловила сподівання, що вже незабаром на території міста з’явиться ще один пам’ятник – військовим ліквідаторам Лубенщини, запевнила, що усі проблеми, з якими звертаються до міської ради члени чорнобильських організацій, обов’язково розглядаються та вирішуються поступово, у межах можливостей влади.

Фахівець управління СЗН Тетяна Шаповал повідомила, що цього року всі вдови мають отримати одноразову грошову виплату до роковин аварії на ЧАЕС, не залежно від того, мають вони відповідний статус чи ні та відповіла на запитання щодо інших питань стосовно захисту соціальних прав ліквідаторів.

Відповідно до визначеного порядку денного, керівництво ВП ГО "Фонд інвалідів Чорнобиля" прозвітувало про роботу протягом минулого року, а потім усі разом обговорили організаційні питання та окреслили план діяльності на наступний період.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови