Війна зробила їх біженцями

Війна змусила українців покинути рідні міста. Хто з дітками поїхав за кордон, а хто переїхав в інший регіон. Вимушені переселенці зупинилися також і в нашому місті, в тому числі у гуртожитку машиністів. В основному це люди з Харківщини та Сумщини, з отих гарячих міст, які особливо потерпали від військових звірств рашистів. На долю біженців випали обстріли, бомбардування, тижні життя в підвалах, гіркота і втрати… Тому з дітками переселенців уже не перший тиждень займаються творчі люди Ніна Шерстюк, Вікторія Логвін (режисер, сценарист Київської театральної студії), художниця Ольга Салій, котра в формі арттерапії повертає діток до думок про мир і це не просто майстер-класи досвідченого художника.

Творчі люди прагнуть зігріти душі й дітей, і їх батьків аби вони почувалися у нашому місті комфортніше. Для занять із дітками альбоми та приладдя для малювання закупили учні 7-Г класу школи №2, іграшки та розмальовки з волонтерського запасу надала школа №8. (Свій внесок зробили й Ніна та Вікторія).

А минулого тижня на дітей та їх батьків чекав приємний сюрприз : кілька лялькових мінівистав. Унікальні ляльки виготовили талановиті працівники народної аматорської лялькової студії «Гостинець» Центру культури і дозвілля Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради. Цікава постановка, режисура, майстерна гра вразили, як юного, так і дорослого глядача. Краплинку тепла та гарного настрою подарували керівник студії Тетяна Селюк, Олена Пеніна, Світлана Потужня, звукорежисер Юрій Задорожний.

У кінці заходу діти й самі спробували попрацювати з ляльками. І це буде не останній сюрприз… Не проти долучитися до роботи з дітьми також тренери дитячо-юнацької спортивної школи. Бо всі ми - українці маємо бути єдиною родиною, маємо підтримувати одне одного в такі скрутні для нашої країни часи, маємо гуртуватися і робити посильний внесок у справу перемоги, заради миру на нашій стражденній землі.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови