Комунальний фронт громади у надійних руках

У будь-яких умовах, без вихідних, не зважаючи на погоду та воєнний стан, комунальні служби громади продовжують свою звичну роботу.  У кожного підприємства свої завдання та напрямки, але головна мета – тримати комунальну галузь у, так би мовити, боєздатному стані.

Почнемо з КП "Чисте місто", яке сумлінно виконувало роботи з подрібнювачами зелених насаджень (порослі), для подальшого застосування тріски деревини за потребою.

На КП "Шляхрембуд" займалися копанням дренажних каналів по вул. Драгоманова та по просп. Володимирському. Здійснювався також ремонт техніки, чищення зливової каналізації по вулицях: Ломоносова, Олександрівській, Шевченка, Привокзальній. Крім того, замінено решітки дощової каналізації з чавунних на полімерні по проспекту Володимирському, 128, розчищено дренажну систему від сміття.

Невтомні працівники КП "Ритуалсервіс" прибирали кладовища по вул. Д. Сірика (після грейдера) та території біля пам’ятника - меморіалу Голодомору. Поряд з цим вивозилося сміття та упорядковувалися кладовища по вул. Осовській.

Дбайливі фіхівці КПФ "Конвалія" висаджували дерева на площі Бекетова, викопували з грудкою землі та пакували посадковий матеріал дерев у розсаднику для висадження у місті, очищали  квітники з багаторічників, вивозили сміття, займались заготівлею та завозили дрова на блок-пости. Крім того, видаляли берези на площі Бекетова, готували грунтосуміші, стелажі під пікірування, пересаджували рослини з касет у горщики.

КП "Лубни-водоканал" було проведено роботи з усунення тріщини на зворотному клапані насосного агрегату №1 КНС №8. Завершено також ліквідацію наслідків аварії по вулиці Леонтовича (будинок № 14). Причиною пориву стала тріщина на водоводі, тож частину аварійної труби (6 метрів) довелося замінити. Новопрокладену поліетиленову трубу діаметром 50 мм та з'єднувальні муфти для ремонту придбали мешканці даного будинку. Роботи тривали майже 5 годин поспіль і вже близько 15-00 години дня водопостачання у даному районі було відновлено в повному обсязі. Благоустрій у зоні робіт також завершений.

КПф "Лубниміськсвітло" займалось обпилюванням гілля деревини, яка впала на ПЛ внаслідок сильного вітру, трудилися на пошкодженій ділянці ПЛ та КЛ.

ЛК ЖЕУ готувалося до закінчення  опалювального  періоду  2021 - 2022 рр.,  а  слюсарі - сантехніки  управління  вже  розпочали  підготовчі  роботи  до  початку  наступного  періоду  2022 - 2023 рр.  Метою  підготовки  будинків  до  сезонної експлуатації  є  забезпечення  термінів  і якості виконання робіт  з обслуговування житлового фонду, що забезпечують  нормативні  вимоги до умов проживання мешканців і рекомендовані режими функціонування інженерного обладнання в зимовий період. Слід зауважити, що підготовці до зими  підлягає весь комплекс робіт, а це проведення  гідравлічних  випробувань,  ремонт, перевірка  і  наладка   внутрішньобудинкових  мереж  та запірної  арматури  на них, що забезпечують безперебійне  подавання  тепла та води  в  будинок  та квартири. Крім того, продовжуються роботи з ремонту під’їздів в житловому будинку по вул.Робітничій,6А.

Чималий об’єм завдань і в арсеналі майстрів озеленення КПФ "Конвалія", а саме: висадження дерев на площі Бекетова та в парку ім. Донченка, підв'язування висаджених дерев, викопування з грудкою землі та пакування посадкового матеріалу дерев у розсаднику, для висадження у місті, заготівля та завезення дров на пости (3 причепа), занесення землі, підготовка грунтосуміші, заготівля стаканів для висадки рослин, заготівля стелажів під пікірування, пікірування розсади, пересаджування рослин з касет в горщики, перенесення розсади в оранжерею №6 та встановлення в грунт тощо.

І це лише дуже стислий перелік робіт, виконаний численною армією працівників комунальної сфери нашої громади. У наступних матеріалах ми продовжимо розповідати про звичайні будні комунальників.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови