Культурні пігулки від похмурої сучасності

Сьогодні ми переживаємо важкі часи, одне горе на всіх… Ми ділимося хлібом і радіємо спільно маленьким перемогам, підставляємо плече ближньому своєму… Змінилася нині  і культура. Зараз це вкрай обережна, але надпотужна сила, яка нищить пропаганду ворога, закликає до незламності, зцілює душі мистецтвом, пригортає піснею, кличе в бій високою патріотичною нотою!

Нові форми роботи, адаптовані до воєнного стану для задоволення культурних потреб жителів та гостей нашої громади застосовують працівники культури.

Так, у філії Новаківський сільський будинок культури відбувся майстер клас з виготовлення писанок. Його учасники за допомогою символів: цяток, кольорів, орнаменту вміщували послання із побажаннями для себе, рідних та неньки України.

У Михнівцях вшанували пам'ять невинно убієнних громадян нашої держави, їх діток та захисників під час ТИХОЇ АКЦІЇ «Ангели Пам'яті», до якої долучилися працівники закладу культури, бібліотекар, батьки та дітки вимушено переміщені із зони бойових дій, староста села Віктор Марченко, директор школи Наталія Чемара. Кожен з присутніх виготовляв власноруч паперових ангелів, які потім розмістили на гілочках молодих яблунь. За словами організаторів акції, кожен янгол уособлює молитовне звернення до Бога з проханням миру, причастя до України і поминання душ, які віддали життя.

У Засуллі ж організували теплу зустріч, під час якої з величезним старанням діти малювали малюнки на передову для наших захисників, у філії Мгарський сільський клуб малюки виготовляли аплікацію «Вербова гілочка», а у філії В.Булатецький сільський будинок культури у техніці оригамі - сердечка любові та тепла.

Щире бажання підтримати наших воїнів надихнули працівників філії Вільшанський сільський будинок культури освоїти техніку виготовлення ароматного імбирного печива та втілили її на практиці. До роботи долучилися наймолодші учасники художньої самодіяльності, які з великою цікавістю зайнялися розписом  печива, використовуючи кольори нашого стяга.

У Вовчицькому музеї імені І.І. Саєнка відбувся майстер - клас з виготовлення мотанки - оберегу «Подорожниці» за участі майстрині з села Ждани Лубенського району Валентини Анатоліївни Боділ. Ця обрядова лялечка оберігає тих, хто знаходиться далеко від рідної домівки або подорожує. Валентина Анатоліївна повідала всі тонкощі роботи над оберегом. Цього разу учасники заходу, а це переважно  гості з Харкова, які змушені були покинути свої домівки через бойові дії, вкладали всю душу у вироби, адже адресувалися вони для наших захисників. По завершенню майстер-класу для внутрішньо переміщених осіб та майстрині було проведено екскурсію у краєзнавчому музеї.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови