Зустріч у соціально-реабілітаційному центрі «Надія»

25 січня у Лубенському дитячому соціально-реабілітаційному центрі «Надія» відбулася зустріч начальника служби у справах дітей виконавчого комітету Лубенської міської ради та керівників Дитячого центру та Полтавської обласної благодійної організації «Спілка Самаритян» зі старостами сіл Лубенської територіальної громади.

 

Метою зустрічі була координація спільних дій стосовно реалізації заходів, спрямованих на захист прав дітей, що проживають на території Лубенської об’єднаної територіальної громади.

Начальник служби у справах дітей Тетяна Башлій ознайомила новообраних старост із основними аспектами програми «Партнерство заради спасіння дітей» (програма постійно діє з 2007 року і найближчим часом має бути продовжена). Особливу увагу звернула на шляхи раннього виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Основний меседж: проблемі легше запобігти, ніж її вирішувати. Якщо вчасно виявити, що сім’я має проблему та надати їй необхідну допомогу, то вилучати дитину з сім’ї не доведеться.

Директор центру «Надія» Лідія Бєлова ознайомила присутніх з діяльністю закладу та на конкретних прикладах проілюструвала, яку саме допомогу і в яких випадках надає Дитячий центр. Для гостей була проведена невелика екскурсія для демонстрації умов проживання вихованців центру.

Голова ПОБО «Спілка Самаритян» В’ячеслав Бєлов підкреслив, що для успішного вирішення проблеми соціального сирітства необхідна тісна співпраця державних, громадських та благодійних організацій, та запропонував старостам підключатися до залучення партнерів програми «Партнерство заради спасіння дітей» у своїх старостатах.

Сподіваємося, що оновлена програма «Партнерство заради спасіння дітей» стане важливим фактором розвитку сфери соціального захисту Лубенської територіальної громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови