Про перевірку на транспорті

Галузь пасажирських перевезень є однією з тих, яка перебуває під пильною увагою та постійним контролем як органів місцевого самоврядування, так і громадськості.

Так, 12 січня у виконавчому комітеті міської ради відбулося засідання профільної депутатської комісії (голова Віталій Крамаренко) з питань стану здійснення пасажирських перевезень у місті. Віталій Крамаренко повідомив, що з метою ознайомлення з думкою громадян з цього приводу та виявлення проблемних моментів ним було створено анонімне гугл-опитування, проміжні результати якого свідчать про наявність претензій у пасажирів до перевізників.

 

Тому депутатською комісією було дане доручення відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету вивчити ситуацію, створити подібне опитування на сайті міської ради і про результати доповісти депутатській комісії 28 січня 2021 року.

Слід зазначити, що стан здійснення пасажирських перевезень перебуває на постійному контролі виконавчого комітету. Так, розпорядженням міського голови створено робочу групу з питань перевірки виконання автомобільними перевізниками умов договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування по м. Лубни, до повноважень якої належить також перевірка стану дотримання протиепідемічних вимог на час впровадження на території України карантину. Членами робочої групи щотижнево здійснюються перевірки дотримання виконання умов договору та карантинних вимог. З початку карантину було здійснено 25 перевірок, в т.ч. 4 перевірки матеріально-технічних баз перевізників, загалом протягом року було проведено 44 перевірки виконання умов договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування по м. Лубни. За результатами кожної перевірки перевізникам надаються відповідні рекомендації щодо усунення недоліків.

 Минулого тижня виконавчим комітетом було організовано чергову перевірку, яка відбулася 21.01.2021 року. До неї долучилися й депутати міської ради на чолі з Віталієм Крамаренком, а також представники Національної поліції та Держпродспоживслужби. Робочою групою на кінцевих зупинках «вул. Гайдая» та «Терни» та зупинці «Центральний парк» перевірялися дотримання графіків, карантинних вимог та санітарний і технічний стан автомобілів. В ході перевірки було зафіксовано порушення графіків за окремими маршрутами та неналежний санітарний та технічний стан деяких транспортних засобів.

Крім того, 22.01.2021 року робочою групою за участі представників Держпродспоживслужби й поліції було здійснено перевірку матеріально-технічних баз перевізників до виходу транспортних засобів на маршрут. За результатами перевірки перевізникам вказано на усунення виявлених недоліків. Також перевізниками було надано фото- та відеопідтвердження стану прибирання транспортних засобів відповідно до затверджених протиепідемічних вимог.

Робота з контролю за виконанням перевізниками умов договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування та стану дотримання ними протиепідемічних заходів триватиме й надалі.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови