Відзначили День Української Державності

28 липня у центрі Лубен відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення Дня Української Державності. Біля пам’ятника давньоруському воїну зібралося керівництво громади, працівники органів самоврядування, депутати, військовослужбовці, представники громадських організацій, молодь.

Урочистим звучанням Гімну України розпочинається свято, що вперше відзначається у нашій державі з ініціативи Президента України, з огляду на те, що точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Саме тому відтепер маємо нове свято у день хрещення Київської Русі щорічно.

Сьогодні цей день є особливим для кожного свідомого громадянина країни, кожного патріота, кожного з нас, хто стоїть до кінця разом з усією Україною у непримиренній боротьбі з ворогом та у відстоюванні своєї ідентичності.

Тож про особливе значення Дня Державності України, що з’явилося на календарі національних свят, говорив у своїй промові Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. Зокрема Олександр Петрович привітав присутніх та відзначив довгий і важкий історичний шлях нашого народу до незалежності, суверенітету, захисту конституційних прав та свобод, що завжди був позначений боротьбою у відстоюванні й утвердженні державності.

З визначним національним святом привітав присутніх голова РВА Сергій Сіряченко, уривок з літературного твору про хрещення Київської Русі зачитала Наталія Медведовська, після чого настоятель Церкви Всіх Святих отець Георгій відправив молитву за український народ та за мир на наших землях.

Завершальним акцентом короткого урочистого мітингу з нагоди відзначення Дня Державності України стало виконання «Молитви за Україну» на слова О.Кониського, яку заспівав академічний хор «Камертон» (керівник Юлія Гриша).

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови