Як отримати грошову допомогу від міжнародних благодійних організацій

Наразі надходить чимало запитань щодо отримання грошової допомоги від міжнародних благодійних організацій.

За інформацією Міністерства соціальної політики, грошова допомога надається міжнародними організаціями в рамках реалізації проєкту щодо надання додаткових заходів соціальної підтримки окремих категорій населення, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, передбаченого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2022 року № 487 «Про реалізацію спільного з Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо додаткових заходів соціальної підтримки окремих категорій населення».

Грошова допомога надається міжнародними організаціями відповідній соціальній категорії населення, згідно умов меморандумів про співпрацю/співробітництво, укладених Міністерством соціальної політики України та відповідною міжнародною організацією.

Як пенсіонери можуть отримати грошову допомогу від ООН

В Україні постраждалі від російської агресії та незахищені верстви населення, зокрема й пенсіонери, можуть отримати додаткову грошову допомогу від міжнародних організацій.

Так, Міністерством соціальної політики України для цього була створена соціальна платформа єДопомога.

Заявка на виплату грошової допомоги для пенсіонерів від міжнародних організацій заповнюється і подається на інформаційній платформі єДопомога - https://edopomoga.gov.ua.

Крок 1. Для цього потрібно зайти на платформу єДопомога. Там треба натиснути "Виплати від міжнародних організацій", а потім "Заповнити заявку на допомогу" https://aid.edopomoga.gov.ua/app#social_status

 

Крок 2. Вибрати соціальний статус

 

Крок 3. Вкажіть Ваші персональні дані.

 

Крок 4. Заповніть дані документа, якій підтверджує Вашу особу.

 

Крок 5.  Зазначте Вашу адресу.

 

Крок 6. Вкажіть реквізити рахунку у форматі IBAN.

 

Зазначається, що спочатку дані заявника перевіряють представники Мінсоцполітики за допомогою баз даних та реєстрів, але саме рішення щодо надання допомоги відповідної категорії населення та сум виплат ухвалюють міжнародні організації.

Протягом трьох місяців пенсіонери, заявку яких прийняли, отримуватимуть допомогу в розмірі 2 220 гривень. Тобто лише за три місяці людина отримає 6 660 гривень. Гроші приходитимуть на рахунок, реквізити якого ви зазначите в заявці.

 

Гаряча лінія:

+380952403511+380674066327

Електронна адреса:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови