Робота опікунів та піклувальників на постійному контролі

Діти, які залишилися без піклування або втратили біологічних батьків, мріють про домашнє тепло, затишок, спокій, сподіваються на теплі обійми, розуміння, терпіння. В Україні існують різні форми сімейного виховання дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Однією з таких форм є опіка та піклування.

 У нашому місті проживає 69 таких дітей в 44 сім’ях. Протягом 2020 року призначено опіку над 8 дітьми. Опікуни та піклувальники перебувають переважно у сімейних, родинних відносинах з цими дітьми. Вони є законними представниками інтересів дитини, несуть відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний, духовний розвиток, повинні забезпечити одержання дитиною повної загальної середньої освіти, двічі на рік здійснювати медичне обстеження підопічних.

Протягом січня поточного року опікуни та піклувальники звітували про те, як вони навчали, турбувалися про здоров’я своїх підопічних, як створювали для них належні житлово-побутові умови, як готували до вибору майбутньої професії, до самостійного життя, як формували навички з самообслуговування, як забезпечували одягом, взуттям, засобами гігієни, шкільним приладдям, тощо. Працівники служби у справах дітей систематично відвідують сім’ї опікунів, піклувальників з метою контролю за умовами їх проживання. Законні представники теж часті гості служби де обговорюються проблемні питання та окреслюються шляхи їх вирішення, надаються консультації щодо виховання та утримання дітей. В процесі спілкування з опікунами, піклувальниками встановлювалося які саме стосунки склалися між ними та дітьми, у якій атмосфері виховуються, чи відчувають вони себе по-справжньому вдома. Порушень прав підопічних дітей у 2020 році не виявлено.

Після завершення процесу реформування Лубенської територіальної громади велика родина опікунів та піклувальників міста поповниться сім’ями, які проживають у сільській місцевості.

Щоб кожна дитина мала родину, щоб кожне сердечко було зігріте турботою і любов’ю – обов’язок владних структур у сфері захисту прав дітей. Ми можемо і повинні їм допомогти.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови