«Охорона здоров’я, профілактика захворювань через бібліотеку та літературу»

17 серпня бібліотекарі Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені В.Леонтовича, Публічної бібліотеки імені Володимира Малика долучилися до регіональної зустрічі учасників проєкту «Охорона здоров’я, профілактика захворювань через бібліотеку та літературу», що проходила в місті Полтава. Бувши безпосередніми учасниками проєкту, працівники книгозбірень мали нагоду дієво поспілкуватися з колегами з Диканьки, Котельви, Полтави, поділитися напрацюваннями, які вдалося реалізувати за пів року проєктної активності та офлайн контактувати з керівницею проєкту «Здорові бібліотеки» Люсьєною Шум, яка, комунікуючи та вивчаючи досвід книгозбірень заrjhljye, активізує його в Україні.

У рамках зустрічі більше дізнались про благодійний фонд «Бібліотечна країна», що заснований у 2015 році українськими видавцями та громадськими діячами і завдяки якому вдається розвивати напрямок бібліотечної сфери, промоцію читання.А також ознайомилися з досвідом роботи філій №9,№4 Центральної бібліотеки ПМТГ, діяльністю ПОУНБ ім. Котляревського, де окрім інформаційних бібліотечних послуг діє ще й гуманітарний хаб для ВПО, побували в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.Гончара на презентації книги письменника, фотографа, добровольця російсько-української війни Віталія Запеки «Полінка».

Проєкт триває, а на користувачів книгозбірень чекає приємна новина: незабаром у бібліотек-учасниць з’явиться не лише куточок здоров’я з нових книг про пріоритети здорового способу життя, а й невеличке медичне обладнання на зразок тонометра, глюкометра, пульсометра, масажних ковбиків, вагів.

Тож інтегруйте свої зусилля у інтелектуальному напрямку, дбайте про ментальне здоров’я, відвідуючи книгозбірні!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови